Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Antikomunismus ani komunismus nám chleba nezlevní, sory, myslím, že máme důležitější starosti.Připadá mi to jako polemika, kolik andělů se vejde na špičku jehly. Jo že to bude volební téma, protože některé politické strany už nemohou mluvit o snižování daní nebo o boji proti korupci, protože by jim nikdo nevěřil, to je jiná. Ale propůjčit se k jednoduché propagandě ?

4 3
možnosti

P30e31t92r 98M25o47o23s

12. 12. 2012 23:41

Také si nemyslím, že je antikomismus v současné době na pořadu dne, proto jsem se ani nikdy nezasazoval o zákaz komunistické strany.Jsem přesvědčen o tom, že historicky překonané ideje lze přesvědčivě odsunout na smětiště dějin pouze prosazováním těch lepších, životaschopných, které ovšem u současné politické reprezentace tak zoufale postrádám.Ale to ještě není důvod k nějaké nostalgii po starých časech, voliči prostě nesmí být líní hledat jim odpovídající myšlenky v CELÉ ŠÍŘI politického spektra....

0 0
možnosti
Foto

Toto volné těkání myšlenek nevypovídá prakticky nic o voličích KSČM, spíše jde o snůšku utkvělých představ čliověka, který komunistickou stranu nevolí. Zdá se mi, že nechápe příliš realitu doby a aktuální ekonomickou situaci. Současný režim ekonomicky zkolaboval, ale autorovi to, soudě podle článku, zatím nedošlo.

5 5
možnosti

P97e18t89r 44M47o95o87s

13. 12. 2012 0:01

Nejsem si příliš jist, jestli důvodem současné situace je chyba systému jako takového(standartní zastupitelská demokracie funguje ve vyspělých zemích již více, než dvě století; ekonomika založená na svobodném trhu je ještě mnohem starší).Daleko spíše bych problém viděl v ne zcela dobrovolném přechodu do jakéhosi evropského superstátu, souběžně navíc spojeného s likvidací národních států a po léta zažitých obchodních vazeb mezi subjekty a snahou regulovat veškerý život občanů evropských států z co možná nejvzdálenějšího centra pomocí od reality života odtržených eurodirektiv.Nefunkčnost domácí politické reprezentace situaci ještě zhoršuje, ovšem tito se čím dále, tím více stávají pouhými místodržiteli Bruselu se stále zmenšující se možností cokoliv ovlivnit.Zjednodušeně řečeno - bude ještě mnohem hůře...:-(RvEU

1 0
možnosti

Pravicoví politici často používají shodná slova, jako Vy, tedy že "každý si musí to své místo v životě vybojovat sám".

Problém je v tom, že vrcholní pravicoví politici a manažeři firem sice nahlas propagují individualismus, ale ve skutečnosti praktikují kolektivismus v podobě úplatkářství, protekcionismu, snahy vytvářet uzavřené kluby, rodinná spojenectví nebo třeba speciální rezidenční čtvrtě. Argumentují důležitou inovační a pokrokovou rolí neregulovaného trhu, ale značná část z nich má k dispozici tak ohromné finanční prostředky, že jsou schopni s jejich pomocí ovlivnit kurz národních měn - to je absolutismus, monopolismus, nikoli volný trh - pro názorný příklad se stačí podívat na náš "volný trh" (energie, telekomunikace).

Podle mne i většiny sociologů nebo politologů naprostá většina voličů KSČM netouží po revizi nějakých starých pořádků, ale protestuje volbou komunistů právě proti faktickému stavu společnosti, která je dnes označována jako "přesýpací hodiny" nebo "rozevírající se nůžky".

Říkáte, že v politice neplatí pořekadlo, že pod lampou je největší tma. Jenže v tom se hluboce mýlíte - to pravidlo totiž platí v politice měrou nejvyšší. Obávám se, že zločinné kauzy, které se dostanou na veřejnost, jsou jen špičkou ledovce, a tu větší část, skrytou pod hladinou, halí tma.

Dále říkáte o volení komunistů, že "nedokážete odhadnout motivaci, která voliče dovedla k tak zoufalému kroku". Tak to se tedy špatně díváte. Historie nám ukazuje, že právě tato neschopnost vidět problémy lidí, jde ruku v ruce s lhostejností a dále pak s bezcitností. Všem sociálním revolucím minulosti předcházela naprostá sociální slepota těch, kteří momentálně řídili společnost.

Voličům KSČM nejde o to, aby zde nastoupila nějaká nová totalita (co by z toho měli), ale aby někdo konečně začal reflektovat skutečnost, že solidární organizace společnosti se sociální záchrannou sítí není aktem proti přírodní přirozenosti, ale aktem vzájemné podpory a pomoci, tedy hodnot kladné stránky lidství.

9 4
možnosti

A také proto je pro mne levicový Mitrofanov prázdná mluvka. On měl u Homolkových říci - Okamura je netaktický, bláznivý, nemá za sebou silnou partaj, ale je jeden z velmi mála, který chce věci měnit k lepšímu. Žádný Sobotka, Hašek, Falmr to dělat nebude.

5 0
možnosti
  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 791x
Občan středního věku i stavu, otec 2 dětí, smýšlení pravicově konzervativní, patriot, avšak i kosmopolita.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy